Редактор: e-mail: Кадър: БТВЗдравният министър проф. Костадин Ангелов разкри, че на този

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВЗдравният министър проф. Костадин Ангелов разкри, че на този
Коментари Харесай

Ангелов: Със затваряне вирусът няма да изчезне изцяло. Заболяването е преодолимо и победимо

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Здравният министър проф. Костадин Ангелов разкри, че на този стадий не се мисли цялостен " локдаун " както в някои европейски страни.

" Водят се доста диалози, чуват се доста отзиви, цялостен следобяд приказваме с експертните препоръки. Това, което стигнахме като консенсус, е, че нови ограничения сега няма да вкарваме. Защото най-важните ограничения, които дават резултат във всички страни по света, са няколко обикновени: носенето на маски на закрито, и навън там, където не можем да съблюдаваме отдалеченост на метър и половина. Другата е миенето на ръце, както и проветряването. Куца ни дисциплината, разсъдъкът, разбирането на заплахата и спазването на тези ограничения. Не е въпросът да напишем заповеди и инструкции, значимо е хората да схванат, че всичко, което се случва, е облечено в разсъдък и задачата му е да запази живота ни. Ние направляваме рецесията, към това са ориентирани ограниченията. Единственото в допълнение, което считаме, че може да бъде въведено, е обезпечаването на зелени коридори на хората, които имат потребност от тях ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Хората да не се тормозят, че в случай че се разболеят от ковид, това е присъда. Наблюдава се повишаване на смъртността - това е, тъй като хората закъсняват с търсенето на лекарска помощ. Да не пият медикаментите на съседа си, да не четат в интернет, а да се чуят с лекаря си. Има боязън в хората. И аз имам близки хора, даже в моето семейство, които са позитивни, които живеят с възприятието на боязън за някаква вид неизбежност. За последната седмица в България са излекувани близо 3000 индивида, които за една седмица са били заболели и са били изписани. Тоест, болестта е преодолимо и победимо. Да, има няколко места, където има проблем, ние ги знаем - София, Шумен, Бургас, имаме проблем в Северозападна България във Враца. Там, където хората не желаят да схванат смисъла на тези ограничения, резултатът е неприятен, и противоположното - има места, където нещата са по-добре. Положителният образец е Добрич. Там имаше проблем, говореше се, че няма място в лечебните заведения, че няма по какъв начин да устоят Въведохме ограничения - направихме коридори, спряхме пресичането на потоците, знаете, че сменихме изпълнителния шеф. Сега Добрич от алената зона мина в оранжевата зона. Тоест, ограниченията и организацията дават резултат ", безапелационен е той.

По думите на здравния министър, заповедта за въвеждането на зелени коридори за извършване на покупки от възрастните хора ще излезе в идващите дни. " В обществото има напрежение, което се усеща във връзка с учебните заведения. Има написани ясни критерии, които ги работихме цяло лято. Ако затворим учебните заведения - нещо, което не мислим да вършим, има учебни заведения, където няма нито едно заболяло дете и болен преподавател, и няма да е почтено по отношение на тях. Връзката сред учителя и ученика не може да се приключи. Със затваряне вирусът няма да изчезне напълно. Дори и да затворим в този момент няма да има резултат. Вече болестта се популяризира дифузно, ние можем единствено да направляваме неговото разпространяване. Как? Като носим маски, като си дезинфекцираме ръцете, като заобикаляме връзката отблизо с хората ", сподели още Ангелов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР